Caffé Latté určitě zná každý. Jeho základem je horké mléko a instantní káva. Caffé Latté bylo kdysi vyrobeno speciálně pro děti, ale místo instantní kávy se používalo obilného nápoje, který je u nás znám jako inka. Jedná se o čistě přírodní produkt, který neobsahuje kofein. I v dnešní době je tento nápoj velice oblíben nejen u dětí. Pokud si chceme ale připravit originální nápoj Caffé Latté, co k tomu potřebujete? Určitě se shodnete na tom, že nejrychlejší způsob výroby je vložit kouzelné kapsle do kávovaru, počkat pár minut a je to hotové. I dražší kávovary pracují na stejném principu, jen místo kapslí jsou tam nádoby, do kterých musíme nalít mléko a přisypat většinou zrnkovou kávu. Caffé Latté si určitě zamilujete, má zvláštní jemnou chuť a dokáže povzbudit vaši mysl. Jedinou nevýhodou kávovarů je jejich pořizovací cena. A pokud máme kávovar na kapsle, tak i samotné kapsle něco stojí.
A co si tak připravit vaše originální Caffé Latté bez kávovaru za pár korun?
Stačí si nakoupit tyto věci: nejlépe plnotuční mléko, třtinový cukr, instantní kávu a ruční mixérek. Ano, základem je ruční, malinkatý mixérek, který se dá zakoupit v obchodě s bílou technikou, ale i někdy ve větších supermanech. Jedná se o mixér, do kterého se vkládají 2 tužkové baterie AA, a dlouhá tyčka zakončená spirálou. Obvyklá pořizovací cena tohoto přístroje je 80 Kč. Má dlouhou životnost, jediné co musíte udělat je, že čas od času vyměníte baterie a pořádně očistíte spirálu. Jak tedy postupovat? Vezměte si nejlépe čirý skleněný šálek s ouškem a do větší poloviny nalijte plnotučné mléko. Máte-li rádi sladší kávu, na dno, než přidáme mléko, nasypte si vámi požadované množství cukru. Takto to vložíte do mikrovlnné trouby, aby se mléko zpěnilo. Poté vytáhněte z mikrovlnné trouby a ušlehejte mixérem do pěny. Pěna se vám bude rychle vytvářet a bude krásně hustá. Nechte chvíli odstát. Mezi tím si připravíme menší šálek instantní kávy. Na dno šálku nasypte instantní kávu a zalijeme horkou vodou. Šálet by měl mát úzké hrdlo, to proto, aby při lití do skleněného šálku se nám lépe oddělila káva od mléka. A teď už samotné míchání. Do vychladlého mléka opatrně a pomalu lijeme instantní kávu. Krásně se vám oddělí tři složky. Mléko, káva, pěna. Nakonec můžete posypat na pěnu trošku skořice pro vůni.
Fotografie publikována se svolením od Amenic181 FreeDigitalPhotos.net
Komentáře