Chcete si připravit Caffé Latté bez kávovaru?

Caffé LattéCaffé Latté určitě zná každý. Jeho základem je horké mléko a instantní káva. Caffé Latté bylo kdysi vyrobeno speciálně pro děti, ale místo instantní kávy se používalo obilného nápoje, který je u nás znám jako inka. Jedná se o čistě přírodní produkt, který neobsahuje kofein. I v dnešní době je tento nápoj velice oblíben nejen u dětí.  Pokud si chceme ale připravit originální nápoj Caffé Latté, co k tomu potřebujete? Určitě se shodnete na tom, že nejrychlejší způsob výroby je vložit kouzelné kapsle do kávovaru, počkat pár minut a je to hotové. I dražší kávovary pracují na stejném principu, jen místo kapslí jsou tam nádoby, do kterých musíme nalít mléko a přisypat většinou zrnkovou kávu.  Caffé Latté si určitě zamilujete, má zvláštní jemnou chuť a dokáže povzbudit vaši mysl. Jedinou nevýhodou kávovarů je jejich pořizovací cena. A pokud máme kávovar na kapsle, tak i samotné kapsle něco stojí.

A co si tak připravit vaše originální Caffé Latté  bez kávovaru za pár korun?

Stačí si nakoupit tyto věci: nejlépe plnotuční mléko, třtinový cukr, instantní kávu a ruční mixérek. Ano, základem je ruční, malinkatý mixérek, který se dá zakoupit v obchodě s bílou technikou, ale i někdy ve větších supermanech. Jedná se o mixér, do kterého se vkládají 2 tužkové baterie AA, a dlouhá tyčka zakončená spirálou. Obvyklá pořizovací cena tohoto přístroje je 80 Kč. Má dlouhou životnost, jediné co musíte udělat je, že čas od času vyměníte baterie a pořádně očistíte spirálu. Jak tedy postupovat? Vezměte si nejlépe čirý skleněný šálek s ouškem a do větší poloviny nalijte plnotučné mléko. Máte-li rádi sladší kávu, na dno, než přidáme mléko, nasypte si vámi požadované množství cukru. Takto to vložíte do mikrovlnné trouby, aby se mléko zpěnilo. Poté vytáhněte z mikrovlnné trouby a ušlehejte mixérem do pěny. Pěna se vám bude rychle vytvářet a bude krásně hustá. Nechte chvíli odstát. Mezi tím si připravíme menší šálek instantní kávy. Na dno šálku nasypte instantní kávu a zalijeme horkou vodou. Šálet by měl mát úzké hrdlo, to proto, aby při lití do skleněného šálku se nám lépe oddělila káva od mléka. A teď už samotné míchání. Do vychladlého mléka opatrně a pomalu lijeme instantní kávu. Krásně se vám oddělí tři složky. Mléko, káva, pěna. Nakonec můžete posypat na pěnu trošku skořice pro vůni.

Fotografie publikována se svolením od Amenic181 FreeDigitalPhotos.net

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.