chili con carneDěkujeme za výborný recept Chili con carne – slečně Markétě Kolkové.

Jedná se o tradiční texaský pokrm na mexický způsob. Hlavními přísadami jsou maso (většinou hovězí nebo jehněčí) a chili papričky. Hlavní přísady zůstávají neměnné, ale přídavné se různí podle geografické polohy a pěstovaných plodin. Mohou obsahovat rajčata, fazole, cibuli, hnědý cukr, skořici, pivo a existují i vegetariánské verze pod názvem chili sin carne. My vám dnes však přinášíme recept z mletého hovězího masa. Doufám, že ho také vyzkoušíte a dáte nám vědět, jestli vám chutnalo. Své recepty můžete posílat přímo do redakce. Budeme se těšit a čtenářky určitě také.

Ingredience

Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 500 g mletého hovězího masa, 1 cibuli, trochu oleje, 5 stroužků česneku, sladkou papriku, jiné koření podle chuti, chili papriku, pepř, sůl, 2 plechovky pokrájených rajčat, plechovku fazolí-mohou být strakaté nebo bílé v tomatovém nálevu.

Příprava

Na pánvi si osmažíme do zlatova cibuli, pak přidáme hovězí mleté maso a smažíme. Přebytečný tuk vylijeme. Přidáme plechovku rajčat, fazolí, přidáme koření podle chuti, česnek, sladkou papriku 2 lžičky a chili podle toho, kdo jak má rád ostré, špetičku pepře, sůl. Celé promícháme a chvíli dusíme na pánvičce.

Příloha

Jako příloha se hodí rýže, pečivo nebo je výborný pita chléb.

Fotografie publikována se svolením tiramisustudio Photography/ FreeDigitalPhotos.net