Tartaletky nebo chcete-li košíčky plněné krémem s ovocem nejenže skvěle chutnají, lahodí i oku. Připravit je lze na mnoho způsobů. Tedy na sladký i slaný způsob s různými příchutěmi, kdo má co rád. Já si pro tentokrát vybrala tartaletky z ovesných vloček a kakaa. Krém je z avokáda, banánu a rovněž kakaa.
Z uvedeného množství vychází 8 kusů tartaletek.
Ingredience na těsto
- 70 g kokosový olej
- 1 vajíčko
- 2 plné kávové lžičky Xylitolu
- 100 g mleté ovesné vločky (použila jsem bezlepkové)
- 3 kávové lžičky kakaa
Vypracovat těsto – vytvarovat kouli a vložit na půl hodiny do lednice. Lépe se potom s těstem pracuje
Z těsta si v dlaních vytvořím kuličku, vložím do formičky a těsto uhladím rovnoměrně až po okraje formiček
Pekla jsem v horkovzušné fritéze na 170 stupňů / 13 minut – dobu pečení přizpůsobte své troubě
Upečené tartaletky nechám alespoň 20 minut ještě ve formičkách, poté velmi opatrně vyklopím (pozor-jsou křehké)
Do vyklepnutých tartaletek dám krém a ozdobím ovocem
Čokoládový krém – do mixéru jsem vložila dva banány, jedno avokádo, dvě polévkové lžíce kakaa, jednu polévkovou lžíci čokoládového proteinu (nemusí být), polévkovou lžíci arašídového másla a tolik kokosové smetany, aby vznikl hustý krém. Kokosová smetana a arašídové máslo zajistí, že krém v lednici ještě trochu ztuhne. Nahoru uložíme ovoce a buď můžeme ihned podávat nebo dáme ještě do lednice a podáváme vychlazené. V lednici se těmto tartaletkám daří lépe, méně se drolí, jsou pevnější, přesto výtečně křehké.
Přeji dobré chutnání
Komentáře