Čokoládové tartaletky s malinami

Tartaletky nebo chcete-li košíčky plněné krémem s ovocem nejenže skvěle chutnají, lahodí i oku. Připravit je lze na mnoho způsobů. Tedy na sladký i slaný způsob s různými příchutěmi, kdo má co rád. Já si pro tentokrát vybrala tartaletky z ovesných vloček a kakaa. Krém je z avokáda, banánu a rovněž kakaa. 

Z uvedeného množství vychází 8 kusů tartaletek. 

Ingredience na těsto 

  • 70 g kokosový olej
  • 1 vajíčko
  • 2 plné kávové lžičky Xylitolu
  • 100 g mleté ovesné vločky (použila jsem bezlepkové)
  • 3 kávové lžičky kakaa

Vypracovat těsto – vytvarovat kouli a vložit na půl hodiny do lednice. Lépe se potom s těstem pracuje

Z těsta si v dlaních vytvořím kuličku, vložím do formičky a těsto uhladím rovnoměrně až po okraje formiček

Pekla jsem v horkovzušné fritéze na 170 stupňů / 13 minut – dobu pečení přizpůsobte své troubě

Upečené tartaletky nechám alespoň 20 minut ještě ve formičkách, poté velmi opatrně vyklopím (pozor-jsou křehké)

Do vyklepnutých tartaletek dám krém a ozdobím ovocem

Čokoládový krém – do mixéru jsem vložila dva banány, jedno avokádo, dvě polévkové lžíce kakaa, jednu polévkovou lžíci čokoládového proteinu (nemusí být), polévkovou lžíci arašídového másla a tolik kokosové smetany, aby vznikl hustý krém. Kokosová smetana a arašídové máslo zajistí, že krém v lednici ještě trochu ztuhne. Nahoru uložíme ovoce a buď můžeme ihned podávat nebo dáme ještě do lednice a podáváme vychlazené. V lednici se těmto tartaletkám daří lépe, méně se drolí, jsou pevnější, přesto výtečně křehké.

Přeji dobré chutnání 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.