Jestli mám opravdu něco ráda, pak jsou to dobře vypadající, rychlé a hlavně chutné dezerty. Mlsat se dá i zdravě. Proč toho tedy nevyužít. Tento dezert je plný rostlinných bílkovin, zdravých tuků, antioxidantů a navíc velmi dobře chutná. Moc ráda se s vámi podělím o jeho přípravu. Vynikající je na svačinku ale i snídani.
Potřebovat budete
- 340 g silken tofu (celá krabička)
100 g 85% hořká čokoláda
2 kávové lžičky Xylitolu nebo jiné sladidlo
1 plná polévková lžíce arašídového másla
Do mixéru vložíme tofu a přidáme roztopenou čokoládu a arašídové máslo i Xylitol. Společně vše rozmixujeme na hladký krém. Ten nalijeme do skleniček a buď konzumujeme ještě teplé nebo necháme ztuhnout v lednici.
Ozdobit už můžete libovolným ovocem – já použila sušené maliny a jahody + čerstvý pomeranč
Nechte si chutnat
Komentáře