Dnešní dezert je osvěžující a rozhodně ho lze zařadit do zdravého mlsání. Ostatně to téměř všechny moje dezerty. Ovšem to neznamená, že když je něco zdravé, může se toho sníst tuny.

V podstatě když si tu a tam dopřejete nějakou tu starou dobrou klasiku, nic hrozného se neděje. Moc bych jídlo na zdravé a nezdravé nedělila, spíš na vhodné a nevhodné množství. Ale ono se používání fitness a zdravý u nás tak krásně zabydlelo, že to nebudu kazit. Přiznám se, že i mně se to líbí.

Čokoládový krém mi zbyl od snídaně, kdy jsem ho použila na cup cake (hrníčkovou bábovku). Ale jeho složení vám samozřejmě prozradím. Já ho pokaždé dělám krapet jinak, protože fantazii se v tomto ohledu meze nekladou.

Čokoládový krém

Do mixéru jsem vložila avokádo, banán, 2 polévkové lžíce kakaa, půl kávové lžičky skořice a přidala jsem půl odměrky čokoládového proteinu (ten však být nemusí). Přilila jsem doma vyrobený kefír (asi půl skleničky) a rozmixovala. Výtečně chutná i s oříškovým máslem, ale tentokrát jsem oříškové máslo vynechala. Vy si ho tam však přidat můžete.

Mango pyré

Je pouze ze dvou ingrediencí – mango a amchur (mangový sušený prášek nakyslé chuti – nahradí citronovou šťávu).

Do skleničky jsem dala čokoládový krém, jahody a mango pyré. Ozdobila čokoládovými hoblinkami a kytičkou na dorty a zákusky. Jednoduché, rychlé a určitě si rády zamlsají i děti. Když vynecháte protein, není tam nic, co by nemohly.

Co je to amchur?

Už jsem prozradila, že jde o prášek ze sušeného manga. Toto ovocné koření nakyslé chuti se přidává do nápojů, ale i těst při pečení či do dezertů. Výtečně ochutí a zjemní maso, marinády, pomazánky, polévky. Má jemně svíravou, ale příjemnou chuť. Mimo to má také spoustu zdravotních benefitů. Posiluje imunitu, dodává tělu energii, obsahuje vitamíny a minerály – B, E, C, hořčík, zinek, draslík, vápník, měď, mangan a vlákninu.