Dezert do hrníčku v horkovzdušné fritéze – mug cake

Ať už k snídani nebo svačince, přijde vhod rychlý dezert do hrníčku. V podstatě se jedná o takovou mini bábovku či buchtu. A protože se fantazii meze nekladou, lze připravit na nekonečně mnoho způsobů. S ovocem, mákem, oříšky, kokosem, kakaem a stejně tak lze poté podávat přelité jogurtem, šlehačkou, čokoládou. Tyto fofr dezerty se snad nikdy neomrzí, právě pro jejich variabilitu a snadnou i rychlou přípravu. 

Já si připravila ten svůj z těchto surovin: 

  • Vajíčko – 1 kus
  • Ovesné vločky (polévková lžíce)
  • Strouhaný kokos (polévková lžíce)
  • Vanilkový protein (polévková lžíce)
  • Karob (kávová lžička)
  • Nakrájený banán (půl banánu)
  • Semínka (půl kávové lžičky)
  • Na špičku nože jedlá soda
  • Voda podle potřeby

Jak na to? 

Veškeré ingredience smíchám, naliju do vymazaného a kokosem vysypaného hrníčku a peču v horkovzdušné fritéze na 180 stupňů 10 až 12 minut (lze připravit také v mikrovlnné troubě za 2 až 3 minuty)
Hotový moučník jsem ozdobila Skyrem, Lotus sušenkou a kousíčky čokolády.
Přeji dobré chutnání 
Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.