Pro tento koláč jsem se rozhodla na poslední chvíli, protože neděle bez zákusku by nebyla úplně vončo. Je velmi snadný a chutný. Potěší především ty, kteří ve stravě šetří lepkem (je bez mouky) i ty, kdo si hlídají svou váhu (pouze jemně slazený Erytrytolem). I zdobení je jednoduché, rychlé, decentní a přitom udělá parádu.
Potřebné ingredience – korpus
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce Erytrytolu
- 2 odměrky ( 1 odměrka = 20 gramů) čokoládového proteinu
- 2 odměrky kakaa
- 1 odměrka kokosové mouky
- 1/2 kávové lžičky jedlé sody nebo prášek do pečiva
- Podle hustoty těsta je možno přidat trochu vody
Postup
- Vejce vyšlehám s erytrytolem do husté pěny
- Poté přidám postupně veškeré ingredience a míchám pouze na nízké otáčky
- Těsto vyškrábnu do kulaté (nebo jiné menší formy) a peču na 170 stupňů 10 až 12 minut
Krém a zdobení
- Smíchám mascarpone a zakysanou smetanu s trochou erytrytolu (asi 2 PL)
- Krém pomocí sáčku nastříkám na korpus a uhladím
- Nahoru pak udělám pár kapek z roztopené čokolády a párátkem rozmáznu – okraje zákusku jsem ozdobila čokoládovou čočkou
- Dáme do lednice aposň na 2 – 3 hodiny a podáváme
Přeji dobré chutnání
Komentáře