Fit koláč bez mouky

Pro tento koláč jsem se rozhodla na poslední chvíli, protože neděle bez zákusku by nebyla úplně vončo. Je velmi snadný a chutný. Potěší především ty, kteří ve stravě šetří lepkem (je bez mouky) i ty, kdo si hlídají svou váhu (pouze jemně slazený Erytrytolem). I zdobení je jednoduché, rychlé, decentní a přitom udělá parádu. 

Potřebné ingredience – korpus 

  • 3 vejce
  • 2 polévkové lžíce Erytrytolu
  • 2 odměrky ( 1 odměrka = 20 gramů) čokoládového proteinu
  • 2 odměrky kakaa
  • 1 odměrka kokosové mouky
  • 1/2 kávové lžičky jedlé sody nebo prášek do pečiva
  • Podle hustoty těsta je možno přidat trochu vody

Postup 

  1. Vejce vyšlehám s erytrytolem do husté pěny
  2. Poté přidám postupně veškeré ingredience a míchám pouze na nízké otáčky
  3. Těsto vyškrábnu do kulaté (nebo jiné menší formy) a peču na 170 stupňů 10 až 12 minut

Krém a zdobení

  1. Smíchám mascarpone a zakysanou smetanu s trochou erytrytolu (asi 2 PL)
  2. Krém pomocí sáčku nastříkám na korpus a uhladím
  3. Nahoru pak udělám pár kapek z roztopené čokolády a párátkem rozmáznu – okraje zákusku jsem ozdobila čokoládovou čočkou
  4. Dáme do  lednice aposň na 2 – 3 hodiny a podáváme

Přeji dobré chutnání 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.