Hovězí steak sous vide s pečenou zeleninou

Steak je docela oblíbené jídlo. A připravený metodou sous vide se vám bude rozplývat na jazyku. Ačkoli může takové jídlo lákat k myšlence, že jeho příprava je složitá, opak je pravdou. Ostatně – přesvědčete se o tom sami. 

Maso jsem okořenila, vložila do pytlíku společně s bylinkami a plátkem másla, vysála vzduch a ponořila do vodní lázně na 60 stupňů na 110 minut. U mého prvního pokusu jsem dávala teplotu nižší a kratší čas, ale maso bylo žvýkavější. Podruhé už to bylo vončo.

Po dokončení vodní lázně jsem maso přendala na talíř, trochu osušila a zprudka orestovala z obou stran. Jako přílohu jsem zvolila pečenou zeleninu. Polít můžete na talíři šťávou, která zůstala v pytlíku po příparavě sous vide, také můžete připravit nějaký dresink zvlášť.

Přeji dobré chutnání 

Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.