Day 115 - Creamy Chicken & Potato BakeDěkuji paní Janě Bumbálkové, hned za dva skvělé recepty, které nám poskytla. Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli královský řízek, máte teď příležitost. Stejně tak smetanové brambory.

Ingredience

Maso na řízky: kýta nebo kuřecí

okurka, eidam – plátek nakrájíme na hranolky 1cm tlusté, dále budeme potřebovat kolečka vysočiny, vajíčka, červená paprika, sůl a pepř.

Příprava

Maso hodně rozklepeme, aby bylo tenké, osolíme a opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku, hranolek eidamu, hranolek vysočiny, 1/2vajíčka, červenou papriku. Vše zabalíme jako ptáček (bez nitě)  celé obalíme v trojobalu a pozvolna smažíme. Jako přílohu doporučuji smetanové brambory.

Recept na přílohu – smetanové brambory

 1/2 kg brambor, 1smetana 30%

Brambory si nakrájíme na tenké pláty, vrstvíme do pekáčku a zalijeme smetanou, kterou jsme osolili. Zapékáme v troubě nebo v remosce, dokud povrch nebude zlatý.

Přejeme vám dobrou chuť a spoustu skvělých nápadů v kuchyni. Budeme se těšit na vaše další skvělé recepty.

Fotografie: Day 115 – Creamy Chicken & Potato Bake Author: Jamie Davies licencována pod CC BY 2.0./ www.flickr.com