kuřecí masoProtože se u nás poměrně hodně konzumuje kuřecí maso, napadlo mě udělat malou chuťovou změnu. V pravidelném kolotoči se u nás konzumuje kuřecí pečené, dušené, řízky, kuřecí roláda, kuře ala kačena, steaky a podobně. Tak jsem do našeho jídelníčku vnesla trochu exotiky a vyzkoušela jsem kuřecí na kari s čerstvým ananasem. Protože bylo jídlo velmi povedené, rozhodla jsem se s vámi o tento recept podělit. Recept je to velmi rychlý a skutečně jednoduchý. Malá změna a experimenty v kuchyni, nemusí být na škodu.

Příprava

Kuřecí maso bez kosti si opláchneme a nakrájíme na kostky. Nicméně se dají dusit i kuřecí filety. Zpěníme cibulku a přihodíme kuřecí maso, posolíme a podlijeme mírně vodou nebo vývarem, pokud máte k dispozici a chvíli dusíme. Zhruba po 8 minutách přidáme na drobno nakrájený ananas. Na půl kila masa jsem dala tak dvě hrstky ananasu a kari koření. Tím jsem rozhodně nešetřila. Až bylo maso měkké, podlila jsem ještě šťávou z ananasu. Nejlépe je, když ananas budete krájet na talíři, aby vám neunikla šťáva. Odkrojky jsem ještě vymačkala, aby bylo co nejvíce šťávy. Vše pořádně promícháme, chvíli společně dusíme a poté zalijeme smetanou a na zahuštění přidáme solamyl. Nic se nestane, pokud si na zahuštění uděláte kašičku z hladké mouky a mléka. Já jsem použila čerstvý ananas, ale je možné použít i kompotovaný. Ale počítejte s tím, že jídlo bude trochu jiné, protože kompot obsahuje již cukr.

Ingredience

  • Kuřecí maso
  • Sůl, kari koření
  • Cibulka
  • Olej
  • Ananas
  • Mléko
  • Hladká mouka

Příloha

Podáváme nejlépe s rýží, ale pokud jídlo „počeštíte“ klidně se dá sníst s knedlíkem, jako kterákoliv jiná omáčka. Ananas dodá sladkokyselou příchuť a celý pokrm je skutečně hodně nevšední.

Fotografie publikována se svolením tiramisustudio Photography/FreeDigitalPhotos.net