Polévka je grunt, říkávaly už naše babičky. Je chutná, je zdravá, výživná a díky ní můžete i zhubnout. A to proto, že není tak kalorická a zasytí vás. Tím pádem sníte menší množství druhého jídla. Nebo si můžete dát druhé až hodinu po polévce a úplně vynechat odpolední svačinu. Polévku nemusíte jíst pouze na oběd, skvělá je i na večeři či dokonce snídani, zejména v sychravém počasí.
Tuto polévku jsem dělala z kuřecího masa. Nejdříve jsem si dala do pomalého hrnce maso, zeleninu, sůl a vodu a dala „pomalit“ na low 4 hodiny. Poté jsem vývar scedila a do polévky vložila novou zeleninu, koření a bylinky a pod tlakem na 30 minut uvařila. Maso jsem pomocí vidličky natrhala a vrátila zpátky do polévky.
Na vajíčkové nudle jsem potřebovala:
- 2 vajíčka
- Sušenou cibulku a česnek
- Čerstvou pažitku ze zahrádky
- Sůl a pepř
Vajíčka vidličkou rozkvedlám a přidám ostatní suroviny a opeču na máslem vymazané pánvičce. Hotovou omeletu nakrájím na proužky a vložím do polévky. Množství ze 2 vajíček vychází na 3- 4 porce polévky.
Přeji dobré chutnání
Komentáře