Kuřecí polévka s trhaným masem a vajíčkové nudle

Polévka je grunt, říkávaly už naše babičky. Je chutná, je zdravá, výživná a díky ní můžete i zhubnout. A to proto, že není tak kalorická a zasytí vás. Tím pádem sníte menší množství druhého jídla. Nebo si můžete dát druhé až hodinu po polévce a úplně vynechat odpolední svačinu. Polévku nemusíte jíst pouze na oběd, skvělá je i na večeři či dokonce snídani, zejména v sychravém počasí. 

Tuto polévku jsem dělala z kuřecího masa. Nejdříve jsem si dala do pomalého hrnce maso, zeleninu, sůl a vodu a dala „pomalit“ na low 4 hodiny. Poté jsem vývar scedila a do polévky vložila novou zeleninu, koření a bylinky a pod tlakem na 30 minut uvařila. Maso jsem pomocí vidličky natrhala a vrátila zpátky do polévky.

Na vajíčkové nudle jsem potřebovala: 

  • 2 vajíčka
  • Sušenou cibulku a česnek
  • Čerstvou pažitku ze zahrádky
  • Sůl a pepř

Vajíčka vidličkou rozkvedlám a přidám ostatní suroviny a opeču na máslem vymazané pánvičce. Hotovou omeletu nakrájím na proužky a vložím do polévky. Množství ze 2 vajíček vychází na 3- 4 porce polévky.

Přeji dobré chutnání 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.