kuřecí prsaVýborné kuřecí prsíčka, pečené na másle a medu. Kuřecí prsa si opláchneme ve studené vodě, lehce naklepeme a rozdělíme na vymaštěný a olejem pokropený pekáček. Z každé strany si je podle svého zvyku okořeníme. Sůl, pepř, grilovací koření, kari, paprika, bylinky buď sušené, nebo čerstvé. Pokapeme medem, já dávám kávovou lžičku medu na každé prso. Otočíme a postup opakujeme. Med bude z obou stran. Na každé prso ještě položím oříšek másla a podleji trochou vody-cca 8 polévkových lžic vody. Během pečení kontrolujte, aby se kuřecí prsa nepřichytávala a vždy bylo dost šťávy, nezapomínejte během pečení rovněž prsa obracet. Popřípadě zlehka podlévejte vodou a gurmáni, mohu místo vody použít červené víno, zkoušela jsem je i s pivem a byly rovněž výtečné. Když jsou prsa upečené, zahustěte výpeček jíškou. Pokud máte raději dietnější jídla, nechte výpeček bez zahuštění. Tímto na talíři přelévejte maso. Jako ozdobu ještě položte čerstvé bylinky.

Ingredience

  • Kuřecí prsa
  • Koření
  • Bylinky
  • Sůl
  • Med
  • Máslo
  • Olej

Příloha

Výborně se hodí rýže, americké brambory nebo bramborová kaše. Klidně si je však můžete dopřát s toastovým chlebem či bagetkou. Jako příloha čerstvá zelenina-rajče, okurka, paprika nebo rovnou zeleninový salát.

Fotografie publikována se svolením amenic181 Photography/FreeDigitalPhotos.net