kuřecí řízkyDěkuji paní Janě Bumbálkové za recept, který nám poskytla. Každý si rád udělá malou změnu v jídelníčku a vyzkouší něco nového. Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli kuřecí řízky nadivoko, máte teď příležitost.

Příprava

Nejlépe půl dne předem si stehenní řízky nakrájíme na menší díly a  naložíme do láku, který si svaříme: na 1kg masa, 1/2lvody, 1/2octa, 5xbobkových listů, 7xkuliček nového koření, 5xkuliček pepře, sůl, zhruba (2lžičky). Vše svaříme, necháme vychladnout a do láku, naložíme maso aspoň na 4hod. Není problém marinovat přes noc. Pak se řízky vyndají, osuší a klasicky obalují. Pozvolna smažíme, jelikož stehenní řízky jsou silnější.  Podáváme s kaší nebo se smetanovými bramborami.

Salát se slaninou

Ledový salát, rajčata chery, červená paprika, nakládaná kukuřice, parmazán a slanina.

Nejprve si nakrájíme slaninu a osmažíme na pánvičce, ledový salát natrháme, ostatní nakrájíme a vše propojíme. Nakonec posypem opečenou slaninou a před podáváním zalijeme směsí, jelikož by salát uvadl.

Připravíme si  směs, která se rozmíchá

3lžice octa, 3lžíce oleje slunečnicového, 1lžička soli, 2lžíce cukru, 1lžíce hořčice plnotučné, 2-3stroužky česneku pokud to bude husté tak zředíme trochou vody. Nyní nezbývá než popřát dobrou chuť a doufáme, že recept prozradíte i těm, kterým bude váš oběd chutnat.

Fotografie publikována se svolením tiverylucky Photography/FreeDigitalPhotos.net