Přináším vám tip na zdravý oběd nebo večeři. Příprava je snadná a potěšíte i chuťové pohárky. Začíná nám sezóna ovoce a zeleniny v hojném množství, proto si myslím, že by se tento recept mohl hodit i vám.
Ingredience a postup přípravy
- V prvé řadě si rozdělíme květák na růžičky a krátce povaříme v páře
- Poté jej nakrájíme na menší kousky a s květákem na měnší kousky nakrájíme i cuketu
- Do mísy ke květáku a cuketě přidáme strouhaný sýr (já použila mozzarellu) a vajíčka
- Ochutíme kořením a bylinkami: česnek, pažitka, sůl, pepř, muškátový oříšek
- Připravenou směs dáme do vymazaných formiček a upečeme
Zeleninové hranolky
Na zeleninové hranolky můžete použít petržel, červenou řepu, dýni, mrkev, celer, výtečné jsou i batáty – čím více zeleniny, tím lépe a baravnější talíř. Hranolky postříkám olejem a jemně osolím, nic nepokazíte ani kořením na pečené brambory. Hranolky připravuji buď v horkovzdušné fritéze nebo peču v klasické troubě, abych se vyhnula smažení.
Já si udělala ještě i okurkový salát. Můžete však pouze talíř obložit další zeleninou dle libosti.
Přeji dobré chutnání
Komentáře