Jinak to snad ani nazvat nejde, ale „kdo jednou zkusil, pak znovu musil“. Už jste někdy jedli vanilkovou zmrzlinu s horkými malinami? Pokud ano, jistě mi dáte za pravdu, že jde skutečně o výbornou laskominu. Chuťové pohárky v tuto chvíli zažívají skutečný orgasmus. Nevím, jak vaše, ale ty moje zcela určitě. Dnes vám přináším recept, jak si tuto dobrotu připravit doma. Ano je pravdou, že nejde o nic dietního, ale občas se hřešit snad může. A pak – říká se, že hodné holky přijdou do nebe, ale zlobivé se dostanou všude. Horké maliny jsou stejně svůdné, jako dámský výstřih, který puká ve švech.
Ingredience
- 250 g Čerstvých nebo mražených malin
- 0,5 l Zmrzliny (nejlépe vanilková, ale může být domácí banánová)
- Limetka nebo citron
- 50 g Másla
- Cukr krystal
- 1 dcl Griotky
Postup přípravy
Na pánvičce si rozpustíme kousek másla a přimícháme dvě lžíce cukru. Tato směs začne pozvolna karamelizovat – mícháme, aby se nám to nepřichytilo. Nesmíme dopustit, aby se z toho stal tvrdý a tmavý karamel. Jakmile se cukr úplně rozpustí a hmota má karamelovou konzistenci i barvu přidáme maliny. Podlijeme je citronovou šťávou. Stále mícháme, ale skutečně zlehka, aby se maliny nerozmačkaly. Když jsou horké, vlijeme i griotku a vypneme. Delší doba vaření není vhodná. Vznikla by vám marmeláda a my chceme přeci horké maliny. Do mističek si nachystejte zmrzlinu a posypte malinami. Kdo je gurmán může ještě přidat mleté oříšky nebo strouhanou čokoládu. Připravte se na luxusní prožitek a věřte, že to není naposled, co jste si je dělali.
Fotografie publikována se svolením stockimages Photography/FreeDigitalPhotos.net
Komentáře