Mango čokoládový dezert

Dezerty do skla jsou skvělou svačinkou a pochoutkou, když chcete zahnat chuť na něco sladkého. A pokud si připravíte ještě zdravý dezert, nemusí vás kousat svědomí. Výhodou je i to, že si takových svačinek můžete připravit více a skladovat v lednici až tři dny. Přípdně si je nachystat do krabiček s víčkem a nosit i do práce. 

Na tento mango dezert budete potřebovat 

  • Mango (olupat, nakrájet, zbavit pecky) a několik kousíčků manga si nechat na ozdobu a zbytek vložit do mixéru
  • K mangu přidat odměrku ovesných vloček (já použila bezlepkové)
  • A ještě odměrku vanilkového proteinu (nemusí být – stačí vanilková esence)
  • Rozmixovanou pyré směs nalít do pohárů

Druhá vrstva 

  • Sójový jogurt
  • Červená řepa v prášku (můžete přidat i cokoli jiného)

Třetí vrstva 

  • Hořká čokoláda roztopená v kokosové smetaně (kelímek kokosové smetany + 100g hořké čokolády)

Jakmile máme navrstveno, vložíme do lednice, aby horní čokoládová vrstva ztuhla. Jíst se samozřejmě dá okamžitě, ale ztuhlá horní část je mnohem lepší pochutnání. Osobně mám ráda tento dezert uležený a vychlazený. Ideálně ho jím až druhý den, pokud tedy vydržím.

Přeji dobré chutnání 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.