Proteinové palačinky s pohankovou moukou

Palačinky patří k poměrně oblíbenému jídlu. Pochutnat si na nich můžete ráno, odoledne, ale i večer, zejména, jedná-li se o zdavější variantu, kde nechybí i bílkoviny. Já si dělám palačinky ráda na oběd, jako druhý chod. Dám si třeba zeleninovou polévku a palačinky. Tím zaženu i nutkání nezdravě mlsat. 

Připravit si palačinky nepředstavuje nic složitého. Tady akorát vyměníme ingredience. Použila jsem

Ingredience 

  • 1 vajíčko
  • 1 vrchovatou polévkovou lžíci vegan vanilkového proteinu
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce pohankové mouky
  • rostlinné mléko – aby vzniklo palačinkové těsto (lité ale ne zase moc řídké)

Malou pánvičku jsem lehce stříkla kokosovým olejem a opekla 3 kusy palačinek. Pro více porcí zvyšte množství použitých ingrediencí.

Palačinky jsem ozdobila zakysanou smetanou, arašídovým máslem, čoko bobečky, ovocem a polila LC (low carb) karamelovým sirupem a posypala mákem.

Přeji dobré chutnání 

Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.