Letní posezení, večerní pohoda, dobré víno, orosené pivo a grilované pochoutky. Než se však masíčko na grilu dodělá, žádá si to něco k zakousnutí. Tím může být právě tatarák ze špekáčků, které nemusíte jen opékat. Jak na to vám prozradím v dnešním receptu.

 

Ingredience na špekáčkový tatarák

  • 1 cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce pálivé papriky a sladké papriky
  • 3 lžíce kečupu – může být ostrý
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce ostré hořčice
  • Špetka mletého pepře
  • 400g oloupaných špekáčků

 Postup zhotovení

Všechny ingredience proženeme masovým strojkem nebo mixérem tak, aby vznikla rozemletá hmota, připomínající klasický tatarák. Mnoho lidí se navzdory tomu, že má tatarák rádo, této pochoutky vzdává z důvodů, že maso je syrové. Nyní si můžete dopřát tatarák vyrobený ze špekáčků. Hotovou směs mažeme na topinky a zdobíme zelenou natí s cibulky, pórkem nebo pažitkou. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidáte více ostrého koření. Varianta pro jemnější příchuť bude bez ostrého koření. Přejeme dobré pochutnání a příjemné posezení s přáteli.

Fotografie publikována se svolením KEKO64 Photography/FreeDigitalPhotos.net