tekutý zákusekPřišla vám návštěva a nemáte v lednici zákusek? Nevadí! Stačí, pokud máte doma dva druhy likéru. V tomto případě se jedná o mátový a kakaový nicméně zkusit můžete i jiné příchutě.

Dnešní recept vám zajisté přinese slinu na jazyk. Smetanová pěna, ve které se mísí chuť máty a kakaa vás přenese do zcela jiné dimense. Tekutý zákusek je vhodný také pro chvíle odpočinku. A pokud i vaše návštěva zbožňuje sladké, nepohrdne takovým pohoštěním.

Tento koktejl není žádnou novinkou a je znám již od roku 1928 a vznikl ve Spojených státech. Originální koktejl sestávající z mátového, kakaového likéru a smetany se jmenuje Grasshopper. Jeho autor  Philibert Guichet Jr. namíchal tento koktejl pro soutěž, která se konala v New Yorku. Získal si krásné druhé místo. V 60. letech byl považován za koktejlovou klasiku. Vy se můžete stát doma také barmanem, který může vyzkoušet různé příchutě a překvapit tak své hosty něčím originálním.

Ingredience

  • 3cl mátového likéru
  • 3cl kakaového likéru
  • 3cl smetany
  • Několik kostek ledu
  • Lístky máty
  • Strouhaná čokoláda

Příprava

Vše nalijete do shakeru a přidejte led. Velmi dobře promícháte, aby se příchutě pořádně prolnuly. Koktejlky nebo jiné sklenice, které budete používat, vložte hodinu předem do lednice, aby se vychladily. Poté nalijte promíchanou směs do sklenic, ale přes sítko. Led vyjměte, protože ten má koktejl pouze ochladit. Kdyby led zůstal v koktejlu, postupně by ho zředil. A účelem tohoto tekutého zákusku je krémová konzistence. Nakonec posypte koktejl strouhanou čokoládou a dozdobte lístečky máty. Nyní můžete servírovat a ukázat se, jak skvělý jste hostitel.

Fotografie: Chocolate and peppermint Mousse Author:K@ja licencována pod CC BY 2.0./ www.flickr.com