bylinková polévkaO tom, že jsou bylinky zdravé, se ani nemusím dlouze rozepisovat. Bylinky používáme v kuchyni, jako dochucovadla jídel, vaříme si z nich čaj, připravujeme koupele, obklady a dokonce se z nich vaří i polévky. Pokud zrovna nevlastníte zahrádku, kde byste mohli bylinky pěstovat, vystačíte si s truhlíky za okny a kdykoliv tak máte zdraví prospěšnou rostlinku po ruce. Bylinková polévka zabere minimum času a určitě si pochutnáte. Vhod vám může přijít, jak na oběd, tak k večeři.

Potřebné ingredience

  • 3 hrstky bylinek (petrželová nať, mladé kopřivy, šťovík, listí jahodníku či fialek, pampeliška, pažitka, řeřicha, nať cibulky, špenát) nebo jiné podle možnosti
  • Máslo
  • Smetana
  • Sůl a pepř
  • 1l masového vývaru nebo bujón
  • Polohrubá mouka
  • 2 vejce

Postup přípravy

Lžíci nasekaných bylinek si dáme zatím bokem a zbytek zpěníme na másle. Přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem nebo zalijeme vodou a vhodíme povařit kostku bujónu. Mezi tím rozmícháme vejce ve smetaně a vlijeme do polévky. Osolíme, opepříme podle chuti a ještě chviličku povaříme. Polévku na talíři zdobíme zbytkem bylinek, které jsme si odložili bokem. K polévce se hodí opečený chleba nakrájený na kostičky. Přejeme vám dobrou chuť.

Fotografie publikována se svolením tiramisustudio Photography/FreeDigitalPhotos.net