Je to pochoutka, která pochází už z 10., někdy uváděno také z 11. století z Walesu. V 18. století recept proniká do Ameriky. Muffiny jsou stále hit a je to dodnes výborný způsob, jak si osladit odpoledne při kávě s přáteli. Existuje mnoho způsobů, jak lze muffiny připravit, my vám právě přinášíme jednoduchý recept, který zvládne jistě každý. Stačí se dostat do té správně nálady a nachystat své chuťové buňky na tuhle kakaovou lahodu!
Potřebné ingredience
Do první misky připravíme
- 250g hladné mouky
- 1 prášek do pečiva
- 175g krystalového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 150g čokolády (nahrubo nasekat) – NEMUSÍ BÝT
- 1 vanilkový cukr
Do druhé misky připravíme
- 250ml vlažného mléka
- 90ml oleje
- 1 vejce
Postup přípravy
V obou miskách smícháme ingredience a poté přelijeme obsah druhé misky do misky první. Nachystáme si plech, který je zároveň formovaný na muffiny, ale může být i obyčejný plech. Vyskládáme košíčky, z ingrediencí vám vyjde přibližně 17 muffinu v závislosti na tom, jak je budete plnit, které následně plníme zhruba do půlky – musíme počítat s tím, že se těsto teplem nafoukne a nakyne. Pečeme při 200°C po dobu asi dvaceti minut. Zda jsou muffiny hotové můžeme zkontrolovat špejlí – jednoduše propíchneme jeden muffin a zjistíme, zda je hotový podle toho, jestli se na špejli uchytí těsto.
Náš tip
Ještě, než přijdou muffiny do trouby, je možné dát nahoru nějaké ovoce – ostružiny, borůvky, maliny atp. Během pečení ovoce spadne a je to tak schované překvapení pro hosty. Při samotném servírování je výborná také šlehačka, kterou můžeme dozdobit strouhanou čokoládou.
Fotografie publikována se svolením Serge Bertasius Photography/FreeDigitalPhotos.net
Komentáře