Zázvor je neuvěřitelně všestranný kořen, který má jedinečnou chuť i aroma. Přidávat lze do pokrmů a nápojů. Zázvor nabízí nesčetné množství zdravotních přínosů.

Přínosy zázvoru pro zdraví

  • Zlepšuje funkci jater a podporuje jejich zdraví

  • Zlepšuje zdraví ledvin a zabraňuje tvorbě ledvinových kamenů a selhání ledvin

  • Uklidňuje mysl a nervový systém, zmírňuje stres

  • Zázvor má silné protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, které posilují imunitní systém a zabraňují různým zdravotním problémům

  • Působí proti bolestem různého druhu: od svalů, přes klouby, bolesti hlavy, migrény až po zmírnění menstruačních křečí

  • Pomáhá řešit problémy s trávením, pálení žáhy, nadýmání

  • Léčí nevolnost a uklidňuje žaludek

  • Pomáhá při dýchacích potížích, ať už z důvodu nachlazení anebo alergií, astmatu

  • Posiluje zdraví srdce, urychluje průtok krve a zabraňuje mrtvici

  • Zázvor má silné antikarcinogenní vlastnosti

  • Působí jako přírodní afrodiziakum, zlepšuje sexuální výkon a vytrvalost, posiluje libido

  • Pomáhá při spalování tuků

  • Zmírňuje záněty

  • Pomáhá kontrolovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi

Zázvorový čaj je jedním z nejsnadnějších a nejlepších způsobů, jak těžit z jeho přínosů. Čaj je společně s kávu nejoblíbenější nápoj na světě, proč si tedy neuvařit rovnou zázvorový. Připravíte si ho velmi snadno.

Potřebujete pouze kořen zázvoru (množství si každý řídí podle toho, kolik má rád). Někomu jeho štiplavá chuť může vadit. Nakrájíte oloupaný zázvor na kousíčky (cca 2cm kořene) a dáte do kastrůlku s vodou (1 hrnek vody). Přivede k varu, odstavíte a po 10 minutách scedíte. Čaj je možné dochutit již běžným způsobem: med, citron.

Obrázek: pixabay.com