Mrkvový koláč bez mouky

Tento koláč vznikl proto, že mě honila mlsna a potřebovala jsem navíc zužitkovat mrkev. Také jsem měla doma v zásobě dekorací na pečené věci roztomilé mrkvičky, tudíž bylo rozhodnuto. Většinu věcí kuchtím prostě tak, co mi přijde pod ruku, ale tentokrát jsem si recept napsala. Použila jsem: 

  • 3 kusy mrkve
  • 1 banán
  • 2 vejce
  • 20 g kokosové mouky
  • 40 g mletých semínek mix (lze nahradit i ořechy)
  • Půl lžičky jedlé sody

Na krém jsem použila: 

  • 200 g smetanová Philadelphie
  • 2 kávové lžičky Xylitolu (březový cukr)
  • 50 g arašídového másla

Čokoláda na závěr + poznámky

  • A na úplný závěr čokoládová poleva – ta není součástí krému, přijde úplně nahoru jako poslední
  • Korpus jsem pekla v horkovzdušné fritéze 35 minut na 170 stupnů a posledních 10 minut jsem přikryla
  • Krém vymíchal robot a natřela jsem ho na téměř vychladnutý korpus
  • Celé jsem nechala v lednici ztuhnout a teprve poté polela čokoládovou polevou a ještě nechala v lednici ztuhnout

U tohoto typu koláče nečekjte nadýchaný korpus. Je spíš těžší, ale báječně měkký a vláčný, plný vlákniny. Také přirozeně sladký, o to se postará mrkev a banán, kokosová mouka dodá sušenkový nádech. 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.