Vegetariánský boršč s tempehem a sójovou smetanou

Polévka s úžasnou barvičkou a ještě lepší sladko-kyselou chutí. Ono je tam těch chutí vlastně víc a je to báječně sehraný koncert. Vlastně ani není nutné se držet nějakého striktního receptu. Použít lze různá zelenina, kterou doma máte, ale základ je červená řepa, kysané zelí, cibule, mrkev, rajčátka  a nesmíme zapomenout na dochucovadlo, tím je bobkový list, který patří i do masové varianty této polévky.

Tady se změna týká pouze masa, to nahrazuje tempeh a polévku zjemní sójová smetana, která svou nasládlou chutí parádně ladí právě s kysaným zelím. Když však použijete klasickou zakysanou smetanu, pokud vám chutná víc, nic se neděje. Pokud nemáte zeleninový vývar, pak použijte nějaký bio bujon, který patří k vaším preferovaným.

Jak na to? 

V podstatě orestujte cibuli, přidejte zeleninu, zelí, vývar nebo vodu a bujon, bobkový list a vařte. Do horké hotové polévky vmíchejte tempeh nakrájený na kostičky a prohřejte. Smetanu nalévejte až na talíři.

Červenou řepu můžete použít pečenou, syrovou, ale i nakládanou, počítejte však s tím, že nakládaná změní mírně chuť polévky a je dobré ji přidávat až nakonec.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.