Čokoládový dort bez mouky s krémem z tvarohu a Philadelphie

Jestliže i vy hledáte odpočinek od běžné mouky, ať už z důvodů, že minimalizujete ve stravě lepek či hledáte zákusek, který bude mít ingredience, jejichž glykemický index je nižší nebo jen z důvodu LC diety, pak by právě tento mohl být to pravé „ořechové“. V základu jsou totiž mleté ořechy a kokosová mouka (alternativa za běžnou mouku). 

Použité ingredience 

Na korpus: 

  •  3vejce
  • 2 polévkové lžíce Xylitolu
  • 30 g mletých ořechů (já použila lískové a pekanové)
  • 30 g kokosová mouka
  • 1/2 kávové lžičky jedlé sody nebo prášek do pečiva
  • 20 g kakao
  • Čokoládové bobky (pokud chcete zachovat LC, tak hořká čokoláda)
  • Trochu rostlinného mléka nebo vody v případě potřeby

Na krém: 

  • 160 g tvarohu (já jsem měla domácí)
  • 160 g smetanový sýr Philadelphie
  • Xylitol – podle chuti
  • Kakao do části krému

Postup 

  • Vejce vyšlehám s Xylitolem do husté pěny, pak přidám další ingredience. Vznikne hustší těsto, které dám do vymazané a ořechy vysypané formy. Můžete dát na dno kolečko papíru a okraje vymazat a vysypat.
  • Upečeme na 150 stupnů cca 15 minut na horkovzduch – u klasické trouby bude možná čas o něco delší a lépe je troubu předem rozehřát.
  • Hotový korpus vyklopím, abych měla jistotu, že nebude problém jej pak vytáhnout, až bude mít i krém. V takových případech používám raději odepínací formu. Vložím korpus zpět a natřu jej krémem.
  • Krém: na nízké otáčky rozetřu spolu tvaroh, smetanový sýr a Xylitol. Já si krém rozdělila na 3 části. Jeden jsem nechala bílý, do druhé jsem vmíchala trošku kaka, do třetí části více kakaa, abych měla odstupňované barvičky. Takto jsem je pak nanášela na korpus a na závěr jsem cik cak nastříkala hořkou čokoládu. Opět platí, že pokud chcete zachovat LC dort, měla by mít hořká čokoláda více než 70%. Pokud vám však na tom tolik nezáleží, klidně dejte mléčnou čokoládu.

Ozdoby jsem dávala už běžné, takže jsem se striktně nedržela LC plánu. Použila jsem srdíčka z bílé čokolády a cukrové ozdůbky.

Přeji dobré chutnání 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.