Cheesecake do sklenek v multifunkčním hrnci

Můj původní záměr byl jiný. Chtěla jsem udělat cheesecake do sklenek metodou sous vide, ale nakonec jsem zvolila multifunkční hrnec a program dessert. Na dno hrnce se umístí mřížka, nalije se trochu vody, bez té by se můj typ multifunkčního hrnce nesepnul a nenatlakoval, na mřížku pak skleničky s obsahem.

Musím říci, že je to naprosto luxusní žáležitost a určitě se k tomuto dezertu budu ráda vracet. A teď už rovnou k receptu a návodu, jak na to, pokud i vy máte doma multifunkční hrnec, který umí připravovat dezerty.

Cheesecake do sklenek 

  • 250 g tvaroh nebo smetanový sýr
  • 140 g zakysaná smetana
  • 2 vejce
  • 40 g Xylitol
  • Kávová lžička vanilkové pasty
  • Šťáva z půlky citrónu
  • 15 g kokosová mouka
Poznánka – můžete použít i jiné mléčné výrobky, zbytky jogurtů, tvarohu, zakysané smetany, žervé apod.

Postup

  • Veškeré suroviny rozmixujete v mixéru či ručním šlehačem a nalijete do předem připravených skleniček – nelijte úplně do plna, nechte si ještě místo na finální zdobení
  • Sklenky umístíte na mřížku v multifunkčním hrnci s trochou vody
  • Nasaďte poklici, zavřete a zvolte program dessert (u mě to je 10 minut, teplota je již předsnastavená)
  • Po dokončení programu vyčkejte na odtlakování hrnce a skleničky poté vytáhněte a nechte zadaptovat (snížit teplotu)
  • Poté je můžete buď vložit do lednice nebo chladnutí urychlit ledovou koupelí (jednoduše sklenky ponoříte do nádoby s ledovou vodou)
  • Před podáváním pospyte drobečky sušenek a přidejte oblíbené ovoce a klidně ještě zakápněte nějakým sirupem či čokoládou

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.