Můj původní záměr byl jiný. Chtěla jsem udělat cheesecake do sklenek metodou sous vide, ale nakonec jsem zvolila multifunkční hrnec a program dessert. Na dno hrnce se umístí mřížka, nalije se trochu vody, bez té by se můj typ multifunkčního hrnce nesepnul a nenatlakoval, na mřížku pak skleničky s obsahem.
Musím říci, že je to naprosto luxusní žáležitost a určitě se k tomuto dezertu budu ráda vracet. A teď už rovnou k receptu a návodu, jak na to, pokud i vy máte doma multifunkční hrnec, který umí připravovat dezerty.
Cheesecake do sklenek
- 250 g tvaroh nebo smetanový sýr
- 140 g zakysaná smetana
- 2 vejce
- 40 g Xylitol
- Kávová lžička vanilkové pasty
- Šťáva z půlky citrónu
- 15 g kokosová mouka
Poznánka – můžete použít i jiné mléčné výrobky, zbytky jogurtů, tvarohu, zakysané smetany, žervé apod.
Postup
- Veškeré suroviny rozmixujete v mixéru či ručním šlehačem a nalijete do předem připravených skleniček – nelijte úplně do plna, nechte si ještě místo na finální zdobení
- Sklenky umístíte na mřížku v multifunkčním hrnci s trochou vody
- Nasaďte poklici, zavřete a zvolte program dessert (u mě to je 10 minut, teplota je již předsnastavená)
- Po dokončení programu vyčkejte na odtlakování hrnce a skleničky poté vytáhněte a nechte zadaptovat (snížit teplotu)
- Poté je můžete buď vložit do lednice nebo chladnutí urychlit ledovou koupelí (jednoduše sklenky ponoříte do nádoby s ledovou vodou)
- Před podáváním pospyte drobečky sušenek a přidejte oblíbené ovoce a klidně ještě zakápněte nějakým sirupem či čokoládou
Komentáře