Podzimní večeře, které vám zachutnají a příjemně vás zahřejí – tak by se dal stručně vystihnout náš dnešní článek, plný inspirace a skvělých chutí. Po teplotní stránce není podzim zrovna nejpřívětivější, a proto byste měli dát sbohem studeným salátům – raději dejte přednost pokrmům, které vás zahřejí již od pohledu! Nikdo po vás nechce, abyste po večerech seděli u stolu nad svíčkovou se šesti, pečenou kachnou nebo knedlo-vepřo zelem. Představíme vám lahodné podzimní večeře, po kterých se celá vaše rodina bude olizovat až za ušima. Jestliže vám dochází inspirace, co hladovým strávníkům uvařit, pak tento článek berte jako šikovnou inspiraci pro několik podzimních večerů!
-
Brokolicovo-sýrová variace
Brokolice je vesele zelená zelenina, která se dá připravit na spoustu způsobů – vy však zkuste ten náš! Brokolici uvařte v páře a přidejte k ní pár brambor. Po uvaření smíchejte se třemi „lepšími“ sýry – například čedarem, kozím sýrem a nivou. Nakonec vše zalijte smetanou a dejte zapéct.
-
Čočkovo-mrkvová polévka
Polévky jsou spíše obědové, ovšem pokud připravíte tu naší, tak máte ideální podzimní večeři. Polévka je nejen chuťově výborná, ale především sytá!Červenou čočku properte a dejte ji vařit. Na pánvi nechte podusit na kolečka nakrájenou mrkev s troškou olivového oleje. Poté mrkev přidejte k čočce, přidejte plechovku krájených rajčat a dochuťte solí a pepřem.
-
Těstoviny zalité lehkou zeleninovou omáčkou
Těstoviny jsou pro podzimní večeře vděčnou volbou. Dají se připravit na nespočet sladkých i slaných způsobů, my však pro vás máme jeden zdravý a chutný zároveň – tak se nechte inspirovat! Těstoviny dejte vařit. Mezitím si cibuli pokrájejte na kostičky a osmažte ji na trošce oleje společně s česnekem. Po chvilce přijdete na kostičky nakrájenou cuketu a vše poduste do měkka. Nakonec přijdete na jemno nakrájená rajčata. Vše duste až do té doby, než zelenina změkne, ale pozor, ať se nerozvaří. Uvařené těstoviny následně stačí vzniklou omáčkou polít a můžete servírovat.
Obrázek: pixabay.com
Komentáře