Cibulový low carb chléb

V poslední době jsou low carb recepty oblíbené a vyhledávané nejen vyznavači tohoto výživového směru, ale i těmi, kteří chtějí snížit ve stravě množství sacharidů či zkrátka vyzkoušet něco jiného. Mimo jiné tento typ pečiva obsahuje i vyšší množství vlákniny, což je další z bonusů. Nemusíte tedy držet tento výživový směr, abyste zkusili výtečný nízkosacharidový chléb.

Potřebné ingredience

  • 200 g tvrdého sýra
  • 4 kusy vejce
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce semínek
  • 2 kusy osmažené cibulky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 lžíce psyllia
  • 2 lžíce mandlové mouky
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Je to jednodušší, než se na první dojem může zdát. Veškeré suroviny společně důkladně promícháte a vypracujete bochánek.

Pečte v předem vyhřáté troubě prvních 15 minut na 200 stupňů, poté snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších 30 minut.

Rada: pod chléb dejte papír na pečení nebo formu vymažte máslem

Autor receptu a fotografie: Marcela Lančová (více zajímavých receptů najdete na FB stránce Kváskování pečení vaření výroba sýru Marcela)

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.