Dezert banoffee pie do skleničky

Banoffee je vynikající anglický dezert, který se skládá ze smetany, karamelu a banánů. Vznikl v roce 1971 ve Velké Británii v restauraci The Hungry Monk ve východním Sussexu. My si dnes společně připravíme jeho jednodušší verzi, kde se vyhneme pečení.

Připravit lze na sušenkovém základu v dortové formě, ale i mnohem prostší a snadnější verzi, do dezertní misky či skleničky. Některé varianty mohou zahrnovat i kávu, kakao, čokoládu.

Recept na banoffee pie do skleničky

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Náročnost: snadné
  • Počet porcí: 2

Použité ingredience

  • 200 g Karamelový proteinový pudink
  • 70 g Ricotta
  • 70 g Cottage (nebo tvaroh)
  • 1 kávová lžička medu (nebo jiné preferované slazení)
  • Sušenky (ideálně karamelové)
  • 1 větší banán

Postup přípravy

  • Do skleničky si dáme na dno karamelový pudink
  • Smícháme si ricottu, cottage a med – krém navrstvíme na pudink
  • Na světlý krém dáme nakrájené nebo rozdrobené sušenky
  • Na sušenky položíme kolečka banánů a překryjeme opět pudinkem
  • Vršek dozdobíme ještě kopečkem krému a sušenkami

Tipy na vylepšení dezertu

Pudink si můžete uvařit doma, ať už proteinový nebo obyčejný. Případně lze použít krém z mascarpone a šlehačky a domácí karamel. Základ tvoří smetanový krém, banány a karamel v jakékoli podobě. Pokud nebudete mít karamelové sušenky, klidně použijte jiné oblíbené sušenky nebo piškoty.

Výhody dezertů do skleničky

  • Výhodu je jejich skladování, kdy můžete používat skleničky s víčkem, jsou skladnější a lépe se s nimi manipuluje
  • Snadněji tak přepravíte oblíbený dezert do zaměstnání, pokud si jej připravíte na svačinku
  • Jejich příprava je rychlejší a snadnější – nevadí, když krém úplně neztuhne a nedrží tvar dané formy
  • Umožňují připravit jen malé množství dezertu, který byste sami jinak nesnědli
  • Dobře se jí i menším dětem
  • Jsou velmi variabilní a vrstvit můžete i různě barevné kombinace
  • Vypadají skvěle a nedají se v podstatě nijak pokazit – zvládne to každý

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.