Dezert do skla z pečených jablíček

Další z řady jednoduchých, přitom výtečných dezertů. Pokud milujete vůni i chuť pečených jablíček, pak určitě vyzkoušejte i tento dezert. Je snadný na přípravu a radost uděláte i dětem, přitom zdravým způsobem. 

Potřebovat budete 

  • Domácí nebo kupované sušenky (já použila domácí kokosové)
  • Zakysanou smetanu nebo tvaroh, jogurt
  • Jablka
  • Xylitol, skořici, kokosový olej nebo máslo a můžete přidat i Rum, pokud dezert nebudete podávat dětem
  • Karamelový sirup

Jak na to? 

Jablka nakrájejte na drobné kostičky, smíchejte se skořicí, Xylitolem, kokosovým olejem a můžete zakápnout i rumem. Pak je rozprostřete na plech či pekáček a upečte. Já pekla v horkovzdušné fritéze na 170 stupňů asi 12 minut

Než se jablíčka upečou, vložte sušenky do sáčku a pomocí válečku rozválejte na drobné kousky

Sušenky dejte na dno skleničky, kápněte karamel a přidejte zakysanou smetanu, pak pečená jablíčka a vrtvení opakujte. Celý dezert na závěr ještě zakápněte karamelem. A to je celé – tak snadné to je a přitom taková dobrota

TIP: místo sušenek můžete použít i ovesné vločky smíchané se strouhaným kokosem, trochou Xylitolu a kokosového oleje a udělat drobenku. Co se karamelu týče, používám Skinny sirupy nebo-li slim sirup či zero calorie (vhodné do diet a low carb stravy). Použijte však to, co vyhovuje právě vám.

Přeji dobré chutnání 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.