Domácí kváskový chléb a pomazánka z červené řepy

Kváskové chleby peču většinou pouze s malou změnou, která se týká konrkétního typu mouky a tekutiny. Musela bych se znovu opakovat, proto recept na kváskový chléb najdete zde

Pouze místo piva jsem použila kefír a vodu 1:1 a namíchala mouky: celozrnná žitná 50 g, celozrnná špaldová 100 g, mouka einkorn 50 g a 200 g hladká špaldová mouka.  Daší postup je úplně stejný včetně doby kunytí.

Pomazánka z červené řepy je vegetariánská, ale samozřejmě nemusí být, pokud nepoužíváte vegetariánské sýry, ale klasické kozí či kravské.

Ingredience na pomazánku 

  • 4 hlavičky červené řepy
  • 3 – 4 stroužky česneku (může být i více, pokud máte rádi česnek)
  • Sůl a pepř
  • Šťáva z půlky citrónu
  • Krémový vegetariánský sýr (nebo takový, kterému dáváte přednost, může být i tvaroh)
  • 1 kávová lžička mix mletých semínek nebo drcené vlašské ořechy

Jak na to? 

  • Červenou řepu si nejdříve upeču v alobalu a poté oloupu a nastrouhám na jemném struhadle
  • K červené řepě přidám šťávu z citrónu, sůl, pepř a prolisovaný česnek
  • K hmotě přimíchám krémový vegetariánský (nebo jiný) sýr – množství si řídíte podle svých preferencí, já jsem použila cca 150 g
  • Ořechy či semínka lze přidat do pomazánky nebo také posypat na závěr namazaný chléb

A to je celé – jednoduché, že? Použila jsem vegetariánský výrobek Violife

Přeji dobré chutnání 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.