Kváskové chleby peču většinou pouze s malou změnou, která se týká konrkétního typu mouky a tekutiny. Musela bych se znovu opakovat, proto recept na kváskový chléb najdete zde
Pouze místo piva jsem použila kefír a vodu 1:1 a namíchala mouky: celozrnná žitná 50 g, celozrnná špaldová 100 g, mouka einkorn 50 g a 200 g hladká špaldová mouka. Daší postup je úplně stejný včetně doby kunytí.
Pomazánka z červené řepy je vegetariánská, ale samozřejmě nemusí být, pokud nepoužíváte vegetariánské sýry, ale klasické kozí či kravské.
Ingredience na pomazánku
- 4 hlavičky červené řepy
- 3 – 4 stroužky česneku (může být i více, pokud máte rádi česnek)
- Sůl a pepř
- Šťáva z půlky citrónu
- Krémový vegetariánský sýr (nebo takový, kterému dáváte přednost, může být i tvaroh)
- 1 kávová lžička mix mletých semínek nebo drcené vlašské ořechy
Jak na to?
- Červenou řepu si nejdříve upeču v alobalu a poté oloupu a nastrouhám na jemném struhadle
- K červené řepě přidám šťávu z citrónu, sůl, pepř a prolisovaný česnek
- K hmotě přimíchám krémový vegetariánský (nebo jiný) sýr – množství si řídíte podle svých preferencí, já jsem použila cca 150 g
- Ořechy či semínka lze přidat do pomazánky nebo také posypat na závěr namazaný chléb
A to je celé – jednoduché, že? Použila jsem vegetariánský výrobek Violife
Přeji dobré chutnání
Komentáře