Jestliže máte rádi krevety, pak by se vám mohl líbit i dnešní recept. Já je mám moc ráda a výhodou je, že se dají připravit na nespočet způsobů, podobně, jako je tomu u kuřete.
Krevety jsou zdrojem jódu, vápníku, sodíku, železa, zinku, draslíku, fosforu, hořčíku, také vitaminu B1, B2, B3, B6 a B12, vitaminu A, vitaminu E, Vitaminu D. Jsou skvělou zásobárnou mnoha živin. Nebudu vás ale dát prudit tím, jak jsou skvělé a přejdu rovnou k věci.
Jak na to?
- Na pánvičku si dám roztopit kokosový olej a orestuji cibulku s česnekem
- Přidám krevety, sůl, pepř a chvíli je restuji
- Poté přidám nasekaný baby špenát (nebo mražený) a společně míchám
- Přileju sójovou smetanu (nebo jinou) a přidám ještě smetanový sýr Philadelphia a nechám jej roztopit
- Chvíli společně míchám a ještě podle potřeby dochutím (sůl, pepř, popřípadě ještě česnek)
Podávat můžete s fusilli z červené řepy či jinými těstovinami. Výtečné jsou i gnocchi. Chutnou přílohou jsou i brambory nebo zeleninové hranolky.
Přeji dobré chutnání
Komentáře