Krevety na česneku se smetanovým špenátem a řepové fusilli

Jestliže máte rádi krevety, pak by se vám mohl líbit i dnešní recept. Já je mám moc ráda a výhodou je, že se dají připravit na nespočet způsobů, podobně, jako je tomu u kuřete.

Krevety jsou zdrojem jódu, vápníku, sodíku, železa, zinku, draslíku, fosforu, hořčíku, také vitaminu B1, B2, B3, B6 a B12, vitaminu A, vitaminu E, Vitaminu D. Jsou skvělou zásobárnou mnoha živin. Nebudu vás ale dát prudit tím, jak jsou skvělé a přejdu rovnou k věci.

Jak na to? 

  • Na pánvičku si dám roztopit kokosový olej a orestuji cibulku s česnekem
  • Přidám krevety, sůl, pepř a chvíli je restuji
  • Poté přidám nasekaný baby špenát (nebo mražený) a společně míchám
  • Přileju sójovou smetanu (nebo jinou) a přidám ještě smetanový sýr Philadelphia a nechám jej roztopit
  • Chvíli společně míchám a ještě podle potřeby dochutím (sůl, pepř, popřípadě ještě česnek)

Podávat můžete s fusilli z červené řepy či jinými těstovinami. Výtečné jsou i gnocchi. Chutnou přílohou jsou i brambory nebo zeleninové hranolky.

Přeji dobré chutnání

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.