Tento dezert chutná stejně skvěle, jak vypadá. Zejména, chováte-li v oblibě maliny a čokoládu. Použít lze samozřejmě i jiné ovoce. Špatné nebudou ani jahody nebo červený rybíz. Připravený je poměrně rychle a je snadnější, než byste mysleli.
Jak na to?
- Maliny dám do menšího kastrůlku a rozmačkám vidličkou a přisladím Xylitolem. Množství záleží na tom, jak to chutná právě vám. Místo Xylitolu lze použít Erytrytol nebo jiné sladidlo, kterému dáváte přednost. Přileju vodu, ale ne zase moc, aby zůstala zachována svěží chuť malin a celý obsah dám s kastrůlkem na plotýnku a zahřívám. Poznámka: pokud vám vadí zrníčka v malinách, můžete směs přecedit přes sítko.
- Ve vedlejší mističce si smíchám agar agar s vodou a přileju k malinám. Společně za stálého míchání krátce zahřívám a směs naliji do předem připravených pohárků. Poznámka: agar agar lze nahradit želatinou nebo pudinkovým práškem – zkrátka tak, aby směs ztuhla v želé.
- Pokud chcete celý proces urychlit, dejte tuto malinovou želatinovou směs ztuhnout do lednice.
- Připravím si čokoládový krém – v kastrůlku na plotýnce zahřívám 220 ml kokosové smetany a nechám v ní za stálého míchání roztopit 100 g hořké čokolády (může být mléčná nebo dokonce bílá, jak vám to vyhovuje). Poznámka: nezaměňujte za mléko, jinak směs dostatečně neztuhne. A smetana se musí pouze ohřívat – nikoliv vařit.
- Takto připravenou čokoládovou směs naleji pomalu a opatrně na malinovou želetinu a celé nechám ztuhnout. Nejdřív na pracovní desce a až směs není horká, dám do lednice.
- Nahoru dám ještě maliny, čerstvé i sušené. Zdobení už záleží na vaší fantazii.
Přeji dobré chutnání
Komentáře