Paštika je roztíratelná pasta a doma si jí připravíte snadno. Výhod má samozřejmě několik. U těch doma vyrobených víte, co obsahuje. Vyjde vás mnohem levněji, než kupovaný výrobek. Mnohé paštiky se připravují podobně jako pomazánky, pouze na pár dnů. Ale některé lze i zavařovat a uchovávat delší dobu. Záleží, jaké ingredience při výrobě použijete. My si dnes spolu připravíme paštiku z uzeného lososa, která vám v lednici vydrží 3 až 4 dny, pokud jí tedy nesníte dřív.
Použité ingredience
- 200 g uzeného lososa
- ½ cibule
- 70 g červená paprika (může být jiná: žlutá, oranžová)
- 15 g hořčice
- 30 g majonéza nebo krémový sýr nebo jogurt
- 2 kávové lžičky šťávy z citronu
- Bílý pepř – podle chuti
- Čerstvý nebo sušený kopr – podle chuti
Postup
- Veškeré ingredience proženeme mixérem, ideálně na vysoké otáčky. Díky tomu bude paštika nejen hladká, ale i nadýchaná
- Nakonec vmícháme jemně nasekaný kopr
TIP: Místo kopru lze použít pažitka. Majonéza či sýr lze nahradit smetanou. K uzenému lososu můžete přidat i pečeného, pokud vám zbyl od oběda.
Komentáře