Pizza tyčinky z bezlepkového listového těsta

Listové těsto sice nepatří mezi dietní či extra zdravé potraviny, ale zato díky němu člověk vykouzlí neuvěřitelně dobré pochoutky. A poměrně rychle. Ať už na sladký či slaný způsob. Já vám dnes přináším inspiraci na pizza tyčinky, které nejenže vypadají dobře, ony i výtečně chutnají. Pokud tedy čekáte návštěvu a máte jen hodinku, abyste něco vykouzlili, zkuste tyto tyčinku k pivu či vínu. 

Vytáhněte srolovaný plát těsta z mrazáku (je dobré mít jej v zásobě) a nechte 20 minut povolit v teplé lázni nebo hoďte na program rozmrazování do trouby či mikrovlnky. Zatím si můžete připravit další ingredience nebo třeba uklidit obývací pokoj.

Těsto rozprostřete na pracovní plochu a celý plát potřete pizza marinádou nebo použijte kečup, sušený česnek a bylinky dle vašich preferencí. Posypte sýrem nebo vyskládejte plátkový sýr a plátky šunky či jiného salámu. Těsto přehněte napůl – zkrátka jen překlopíte půlku těsta na tu druhou. Pak rádlem nakrájejte 2 cm široké plátky (tyčinky), které skroutíte a vyskládáte na plech s pečícím papírem. Potřete rozkvedlaným vejcem a posypte semínky nebo hrubozrnnou solí a kmínem – co máte rádi. Nebo nemusíte sypat ničím a nakonec třeba jen poprášit uzenou paprikou.

Přeji dobré chutnání 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.