Plněná jablka sous vide s vanilkovým pudinkovým krémem

Příprava je snadná, leč si člověk musí chvíli počakt, než je jablíčko metodou sous vide hotové. Nicméně nemusíte nic hlídat a než se jablíčka připraví v lázni sous vide, můžete dělat spoustu jiných věcí. Zacvičit si, uklidit, vyžehlit nebo skočit k sousedce na kávu. A jak na tuto dobrotu?

Náplň do jablíček 

  • Máslo, ořechové máslo, skořice, vanilka, med (může být cukr, datlová pasta atd) dále jsem přidala sušený rybíz, mohou být však rozinky či brusinky – množství si řídíte podle toho, kolik jablíček budete chtít dělat
  • Jablíčka nejdřív oloupejte a vydlabejte vnitřky – ale tak, ať do nich neuděláte díru
  • Směs napěchujte do jablíček, která následně vložíte do sáčků na sous vide nebo potravinového sáčku a pomocí vakuovačky vysajete vzduch
  • Jablka ponořte do lázně na 76 stupňů 2 hodiny

Pak už stačí jen uvařit vanilkový nebo jiný pudink a servírovat jablíčka, která můžete ještě pokapat šťávou, která  zůstane v sáčku. Věřím, že tento netradiční dezert vám bude chutnat.

Na závěr: Dezert lze připravit i bez ponorné tyče na sous vide či hrnce, který má sous vide program, a to buď v pomalém hrnci na program keep warm, který má většinou kolem 70 stupňů nebo na indukční plotýnce za pomocí teploměru, kterým občas zkontrolujete teplotu vody.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.