Příprava je snadná, leč si člověk musí chvíli počakt, než je jablíčko metodou sous vide hotové. Nicméně nemusíte nic hlídat a než se jablíčka připraví v lázni sous vide, můžete dělat spoustu jiných věcí. Zacvičit si, uklidit, vyžehlit nebo skočit k sousedce na kávu. A jak na tuto dobrotu?
Náplň do jablíček
- Máslo, ořechové máslo, skořice, vanilka, med (může být cukr, datlová pasta atd) dále jsem přidala sušený rybíz, mohou být však rozinky či brusinky – množství si řídíte podle toho, kolik jablíček budete chtít dělat
- Jablíčka nejdřív oloupejte a vydlabejte vnitřky – ale tak, ať do nich neuděláte díru
- Směs napěchujte do jablíček, která následně vložíte do sáčků na sous vide nebo potravinového sáčku a pomocí vakuovačky vysajete vzduch
- Jablka ponořte do lázně na 76 stupňů 2 hodiny
Pak už stačí jen uvařit vanilkový nebo jiný pudink a servírovat jablíčka, která můžete ještě pokapat šťávou, která zůstane v sáčku. Věřím, že tento netradiční dezert vám bude chutnat.
Na závěr: Dezert lze připravit i bez ponorné tyče na sous vide či hrnce, který má sous vide program, a to buď v pomalém hrnci na program keep warm, který má většinou kolem 70 stupňů nebo na indukční plotýnce za pomocí teploměru, kterým občas zkontrolujete teplotu vody.
Komentáře