Proteinový čokoládový pudink s granátovým jablkem

Čokoláda je bohatá na antioxidanty chránící naše buňky. Tedy pokud se budeme bavit o kvalitní čokoládě. Pomáhá bojovat proti předčasnému stárnutí, obsahuje vlákninu, je bohatá na mangan, železo, měď a hořčík, připisuje se jí prevence proti infarktu, stimuluje mozek, zlepšuje náladu, snižuje stres a má ještě řadu dalších pozitivních vlastností. Co může být lepšího, než si připravit chutnou a zdravou svačinku v podobě čokoládového pudinku, kde nechybí ani bílkoviny.

Recept na čokoládový pudink

  • Doba přípravy: 5 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Náročnost: snadné
  • Počet porcí: 4

Potřebné ingredience

  • 500 ml proteinový čokoládový drink
  • 1 balení čokoládového pudinku
  • 85% hořká čokoláda 40 g do pudinku + něco na zdobení
  • Semínka granátového jablíčka

Postup přípravy

  • V čokoládovém drinku si rozmícháme pudinkový prášek a dáme na plotýnku
  • Rozmícháme, aby v něm nebyly žádné hrudky a přivedeme k varu
  • Jakmile pudink zhoustne, přidáme i hořkou čokoládu a necháme roztopit
  • Pudink nalijeme do připravených pohárků a přidáme semínka granátového jablíčka a kousek hořké čokolády

Jak si dezert ještě vylepšit?

  • Čokoládový pudink lze prokládat i jiným krémem, třeba z tvarohu, mascarpone nebo ricotty
  • Do dezertu můžeme přidat piškoty nebo rozdrobené sušenky
  • Místo granátového jablíčka lze použít pokaždé jiné ovoce (maliny, ostružiny, jahody, rybíz…)

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.