Čokoláda je bohatá na antioxidanty chránící naše buňky. Tedy pokud se budeme bavit o kvalitní čokoládě. Pomáhá bojovat proti předčasnému stárnutí, obsahuje vlákninu, je bohatá na mangan, železo, měď a hořčík, připisuje se jí prevence proti infarktu, stimuluje mozek, zlepšuje náladu, snižuje stres a má ještě řadu dalších pozitivních vlastností. Co může být lepšího, než si připravit chutnou a zdravou svačinku v podobě čokoládového pudinku, kde nechybí ani bílkoviny.
Recept na čokoládový pudink
- Doba přípravy: 5 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Náročnost: snadné
- Počet porcí: 4
Potřebné ingredience
- 500 ml proteinový čokoládový drink
- 1 balení čokoládového pudinku
- 85% hořká čokoláda 40 g do pudinku + něco na zdobení
- Semínka granátového jablíčka
Postup přípravy
- V čokoládovém drinku si rozmícháme pudinkový prášek a dáme na plotýnku
- Rozmícháme, aby v něm nebyly žádné hrudky a přivedeme k varu
- Jakmile pudink zhoustne, přidáme i hořkou čokoládu a necháme roztopit
- Pudink nalijeme do připravených pohárků a přidáme semínka granátového jablíčka a kousek hořké čokolády
Jak si dezert ještě vylepšit?
- Čokoládový pudink lze prokládat i jiným krémem, třeba z tvarohu, mascarpone nebo ricotty
- Do dezertu můžeme přidat piškoty nebo rozdrobené sušenky
- Místo granátového jablíčka lze použít pokaždé jiné ovoce (maliny, ostružiny, jahody, rybíz…)
Komentáře