Pokud máte rádi hruškové koláče, pak vám určitě bude chutnat tento recept. Je rychlý, snadný a zdravý. Hrušky jsou skvělým zdrojem vlákniny a obsahují také vitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin C, kyselinu listovou a minerály vápník, draslík a hořčík.
Dále obsahují Quercetin: antioxidant, který pomáhá jako prevence rakoviny. Snižují také riziko osteoporózy, posilují imunitní systém, pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody, výtečné jsou i pro zdraví srdce. Také byste měli vědět, že obsahují vysoké hodnoty bóru, což pomáhá udržet si vápník v těle. Společně si dnes připravíme zapečené hrušky s nádivkou.
Použité ingredience
- 4 – 5 hrušek
- ½ šálku celozrnného kuskusu
- 1 vajíčko
- 1 kávová lžička xylitolu
- 1 kávová lžička vanilkové pasty
- 3 kávové lžičky vanilkového pudinku v prášku
- Kokosový olej na vymazání pekáčku
- Drcené ořechy na posypání
- Koření do nádivky: skořice, kurkuma, mletý hřebíček a muškátový oříšek
Postup
- Hrušky si umyjeme a vykrojíme středy
- Ostrou lžičkou nebo nožem opatrně vydlabeme ještě středy hrušek, abychom zvětšili prostor pro nádivku – vydlabanou část použijeme do nádivky
- Kuskus si zalijeme vroucí vodou a necháme vystydnout – poté promícháme vidličkou
- Ke kuskusu přidáme vajíčko, vydlabanou část z hrušek a další ingredience a vypracujeme hustší těstíčko
- Nádivku dáme do hrušek, které umístíme do vymazaného pekáčku a posypeme ořechy
- Pečeme na 180 stupňů / 20 minut
TIP: Vykrojené jádřince vložte do rendlíku a přidejte skořici a hřebíček, zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut pod poklicí a sceďte. Získáte tak i lahodný čaj.
Pokud by vám zbyla nádivka, upečte jí ve vymazané formičce na muffiny, jako nákyp
Komentáře