Zapečené hrušky s nádivkou

Pokud máte rádi hruškové koláče, pak vám určitě bude chutnat tento recept. Je rychlý, snadný a zdravý. Hrušky jsou skvělým zdrojem vlákniny a obsahují také vitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin C, kyselinu listovou a minerály vápník, draslík a hořčík.

Dále obsahují Quercetin: antioxidant, který pomáhá jako prevence rakoviny. Snižují také riziko osteoporózy, posilují imunitní systém, pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody, výtečné jsou i pro zdraví srdce. Také byste měli vědět, že obsahují vysoké hodnoty bóru, což pomáhá udržet si vápník v těle. Společně si dnes připravíme zapečené hrušky s nádivkou.

Použité ingredience

  • 4 – 5 hrušek
  • ½ šálku celozrnného kuskusu
  • 1 vajíčko
  • 1 kávová lžička xylitolu
  • 1 kávová lžička vanilkové pasty
  • 3 kávové lžičky vanilkového pudinku v prášku
  • Kokosový olej na vymazání pekáčku
  • Drcené ořechy na posypání
  • Koření do nádivky: skořice, kurkuma, mletý hřebíček a muškátový oříšek

Postup

  • Hrušky si umyjeme a vykrojíme středy
  • Ostrou lžičkou nebo nožem opatrně vydlabeme ještě středy hrušek, abychom zvětšili prostor pro nádivku – vydlabanou část použijeme do nádivky
  • Kuskus si zalijeme vroucí vodou a necháme vystydnout – poté promícháme vidličkou
  • Ke kuskusu přidáme vajíčko, vydlabanou část z hrušek a další ingredience a vypracujeme hustší těstíčko
  • Nádivku dáme do hrušek, které umístíme do vymazaného pekáčku a posypeme ořechy
  • Pečeme na 180 stupňů / 20 minut

TIP: Vykrojené jádřince vložte do rendlíku a přidejte skořici a hřebíček, zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut pod poklicí a sceďte. Získáte tak i lahodný čaj.

Pokud by vám zbyla nádivka, upečte jí ve vymazané formičce na muffiny, jako nákyp

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.