Pokud byste si rádi pochutnali na zdravější variantě knedlíků, pak můžete vyzkoušet ovocné knedlíky z celozrnného kuskusu a bezlepkových ovesných vloček. Přžíprava je snadná, rychlá. S těstem se pracuje velmi dobře. Já jsem jako náplň zvolila blumy, šlo tedy o větší knedlíky. Velikost knedlíků záleží na vás a použitém ovoci. Rozdíl je pouze v době vaření knedlíků. Ty větší se pochopitelně vaří delší dobu. Z uvedeného množství mi vyšly 4 větší knedlíky.
Použité ingredience
- Celozrnný kuskus (v suchém stavu) 100 g
- Vřelá voda cca 120 g
- Špetka soli
- Xylitol 10 g
- Vejce 1 kus
- Ovesné vločky 100 g
- Ovoce
Jak na to?
Kuskus zalijeme vřelou vodou a necháme nabobtnat
Přidáme špetku soli, xylitol, 1 vajíčko
Vmícháme ovesné vločky a vypracujeme těsto
V dlaních tvoříme knedlíky a dovnitř zapracujeme ovoce
Vaříme ve vroucí vodě přibližně 10 minut (menší knedlíky kratší dobu)
Na závěr: Já jsem knedlíky posypala mletými semínky a zalila omáčkou z čokoládového proteinu. Možností dochucení knedlíků exituje nespočet – tvaroh, pudinkový krém, ovocný přeliv, strouhaný perník, mák, posypané instantní horkou čokoládou, kakao, skořice…
Přeji dobré chutnání
Komentáře