Bezlepkové vafle

Vafle jsou skvělou náhradou za sladké i slané pečivo. Připravené jsou poměrně rychle, záleží na tom, zda je budeme péct v troubě nebo použijeme vaflovač, který celý proces usnadní a zrychlí. Na přípravu je možné použít celou škálu různých ingrediencí. My si dnes připravíme slanou variantu, která se hodí k salátům, pomazánkám, polévce…

Uvedené množství odpovídá jedné porci

Použité ingredience

  • 1 vajíčko
  • 4 PL maniokové mouky (nebo jiné bezlepkové)
  • 4 PL strouhaného sýra
  • 1 PL lněné semínko
  • 1 PL olivový olej (nebo jiný)
  • 1 KL sušeného česneku
  • Mandlové mléko (nebo jiné) podle potřeby
  • Špetka kurkumy a pepře
  • Špetka soli
  • 1/2 KL jedlé sody

Postup

  • Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto
  • Těsto dáme buď do formy na vafle a upečeme v troubě (10 – 12 minut na 190 stupňů) nebo použijeme vaflovač

TIP: Chuť vaflí je možné libovolně měnit. Místo česneku přidat sušenou cibuli nebo bylinky, uzenou papriku, a také sekané oříšky či jiná semínka. Sýr lze úplně vynechat. Slané vafle se hodí také k paštikám, míchaným vejcím a všude tam, kde potřebujeme pečivo.

Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie. Nechte se inspirovat na mém Facebooku a Instagramu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.