Některá jídla je tak lehké vykouzlit, přitom dodají našemu tělu spoustu výživných látek. A naopak některá jídla trvají hodně dlouho a výživová hodnota téměř žádná. Pouze takové jídlo skvěle chutná. I já si ráda mnohdy dám „prasárnu“ ale jinak s klidným svědomím mohu říci, že 90% mé stravy je zdravá, pestrá a výživná. Jídlem lze skutečně podpořit zdraví, vitalitu i to, jak se člověk cítí po psychické stránce.
Jednoduchý čočkový salát
- Nejdříve jsem uvařila zelenou čočku (propláchnout a uvařit) – solím až nakonec
- Uvařenou čočku (trvá to chvíli – aby se nepřevařila) opět propláchnu a vložím do misky
- K čočce přidám i nakrájenou zeleninu a olivy
- Udělám si zálivku a vmíchám k připravené mase – olivový olej, hořčice, česnek, bylinky, trošku šťávy z citronu, sůl a malinko vody
- Na pánvičce si opeču sýr Halloumi, přidám k salátu a posypu klíčky řeřichy nebo jinými klíčky
Jídlo, které opravdu nezabere mnoho času a hodí se na oběd i večeři. Pro přímý konzum i připravit den předem do zaměstnání. Díky vysokého obsahu vlákniny je syté. Nebudete mít vlčí hlad. Mimo to je vhodné zařazovat co nejvíc do jídelníčku potraviny/jídla s nízkým glykemickým indexem. Jedná se o potraviny, které mají málo cukrů a vyšší obsah vlákniny. Lidské tělo je tráví déle a člověk se tak cítí sytý. Proto jsou tyto potraviny vhodné také do redukční diety. Mít svou tělesnou váhu pod kontrolu se vyplatí.
Přeji dobré chutnání
Komentáře