Čokoládovo – arašídový tofu dezert

Jestli mám opravdu něco ráda, pak jsou to dobře vypadající, rychlé a hlavně chutné dezerty. Mlsat se dá i zdravě. Proč toho tedy nevyužít. Tento dezert je plný rostlinných bílkovin, zdravých tuků, antioxidantů a navíc velmi dobře chutná. Moc ráda se s vámi podělím o jeho přípravu. Vynikající je na svačinku ale i snídani. 

Potřebovat budete 

  • 340 g silken tofu (celá krabička)
    100 g 85% hořká čokoláda
    2 kávové lžičky Xylitolu nebo jiné sladidlo
    1 plná polévková lžíce arašídového másla

Do mixéru vložíme tofu a přidáme roztopenou čokoládu a arašídové máslo i Xylitol. Společně vše rozmixujeme na hladký krém. Ten nalijeme do skleniček a buď konzumujeme ještě teplé nebo necháme ztuhnout v lednici.

Ozdobit už můžete libovolným ovocem – já použila sušené maliny a jahody + čerstvý pomeranč

Nechte si chutnat 

Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie. Nechte se inspirovat na mém Facebooku a Instagramu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.