Mandlová mouka je skvělá nejen pro ty, co drží low carb dietu. Díky tomu, že při pečení nahradíte klasickou mouku mandlovou, kokosovou či jinou – šetříte ve stravě lepek. Navíc takový moučník i jinak chutná, což je vítaná změna. O tom, že mlsat se dá i zdravěji určitě víte. I zdravý moučník by se měl však jíst v rozumném množství. Sice se v našem těle chová jinak, ale kalorie jsou kalorie. A pokud se člověk nehlídá, poroste jeho tělesná váha, i když bude jíst zdravěji. O tom však příště. Jak si připravit lahodný a přitom zdravější dort? Jdeme na to…
Čokoládový dort z mandlové mouky
- Vyšleháme si 5 vajec a 3 polévkové lžíce Xylitolu do pěny
- Pak přidáme 3 polévkové lžíce kakaa, půl lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva a mandlovou mouku podle hustoty těsta – nesmí být úplně tuhé, ale zase ne řídké, aby teklo
- Těsto vyškrábnu a uhladím do dortové (kulaté) formy vystlané pečícím papírem
- Pekla jsem v horkovzdušné fritéze na program dort 18 minut (180 stupňů) – v troubě se čas může lišit
Krém na dort
- Krém je z mascarpone, tvarohu, vanilkové pasty a Xylitolu
- Část krému odeberu a přidám roztopenou čokoládu nebo kakao
- Ke zdobení jsem použila čokoládové hvězdičky
Přeji dobré chutnání
Komentáře