Kokosový pudink ze tří ingrediencí s ostružinovým rozvarem

Kokosový nápoj (mléko) je velmi chutnou náhradou za běžné mléko. S oblibou se používá do sladkých receptů, ale výtečně chutná i ve slaných receptech, jako je například cizrnové kari, dýňová polévka a další. Dodá jídlům exotický nádech.

Vyrobit si jej můžete doma, případně koupit hotový výrobek. Kokosový nápoj může mít různé úrovně tučnosti. Podle toho je to potom buď kokosové mléko nebo krém či smetana. V dnešním receptu budeme používat kokosové mléko k výrobě výtečného pudinku. Připravíte jej snadno a rychle. Konzumovat se dá ještě teplý nebo vychlazený, až ztuhne, jako klasický pudink.

Recept na kokosový pudink

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Celková doba: 30 minut
  • Náročnost: snadné
  • Počet porcí: 2

Potřebné ingredience

  • 440 ml kokosové mléko
  • 30 g kukuřičné mouky
  • Preferované sladidlo (čekankový sirup, javorový sirup, xylitol atp.)

Postup přípravy

  • V kastrůlku si metličkou rozmícháme všechny tři suroviny a přivedeme k varu
  • Vaříme do zhoustnutí – pudinkové konzistence (v případě potřeby buď doředíme mlékem nebo přidáme kukuřičnou mouku)
  • Hotový pudink naléváme do skleniček, kde máme připravený ostružinový rozvar

Ostružinový rozvar

  • Do kastrůlku dáme čtyři hrstky ostružin a osladíme
  • Přivedeme k varu a mícháme, podle potřeby přidáme maličko vody
  • Rozvařené ostružiny dáme do dezertních pohárků

Na závěr pudink libovolně ozdobíme. Čokoláda, ovoce, kokos, oříšky, semínka, drobky sušenek, co jen máme k dispozici.

Jak si pudink ještě vylepšit

Pudink si můžete udělat ještě víc kokosový tím, že do mléka přidáte polévkovou lžíci strouhaného kokosu nebo kokosové aroma. Špatná není ani kombinace kokosové smetany a kokosové vody.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.