Krémová květáková polévka s pekanovými ořechy a mozzarellou

Výtečná květáková polévka s plně krémovou chutí s pekanovými oříšky, které dodají zdravé tuky a mozzarellou, jako zdroj bílkovin. Chutná, zahřeje, zasytí a potěší bříško. Příprava je snadná a zvládne ji úplně každý.

Já jsem si pomohla tím, že jsem ji vařila ve varném mixéru, tudíž jsem mohla odběhnout na nákup a nemusela se bát, že se obsah přichytí nebo, že ji převařím, pokud bych se opozdila. Přístroj se sám vypne.  Vy si ji klidně můžete připravit v rendlíku na sporáku za použití tyčového nebo běžného mixéru.

Použité ingredience 

  • Květák (menší hlavička)
  • Sůl a pepř
  • Strouhaný muškátový oříšek
  • Mrkev
  • Mražená kukuřice
  • 2 oříšky másla
  • Domácí vegeta
  • Zeleninový vývar (nemusí být) můžete dát vodu a přidat bio bujón
  • Sójová smetana (nebo klasická)
  • Do polévky na závěr: sušená petržel, mozzarella kuličky, pekanové oříšky, bylinková sůl

Jak na to? 

Do nádoby VM jsem dala květák, mrkev, kukuřici a bylinky + koření a zeleninový vývar. Zapla jsem program na 45 minut s mícháním a odešla.

Po návratu jsem vytáhla část kukuřice a mrkev. Vyměnila jsem míchací nožičku za mixovací čepel a obsah polévky rozmixovala. Přidala jsem sójovou smetanu a dva oříšky másla, promíchala a ještě celý obsah ohřála.

Mrkev jsem nakrájela na kolečka a vložila pak zvlášť i s trochu kukuřice do polévky.

Krémovou polévku jsem nalela do mističek a přidala sušenou petržel, bylinkovou sůl, mozzarella kuličky a pekanové oříšky.

Přeji dobré chutnání 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.