Květákovo-cuketové muffiny a zeleninové hranolky

Přináším vám tip na zdravý oběd nebo večeři. Příprava je snadná a potěšíte i chuťové pohárky. Začíná nám sezóna ovoce a zeleniny v hojném množství, proto si myslím, že by se tento recept mohl hodit i vám.

Ingredience a postup přípravy 

  • V prvé řadě si rozdělíme květák na růžičky a krátce povaříme v páře
  • Poté jej nakrájíme na menší kousky a s květákem na měnší kousky nakrájíme i cuketu
  • Do mísy ke květáku a cuketě přidáme strouhaný sýr (já použila mozzarellu) a vajíčka
  • Ochutíme kořením a bylinkami: česnek, pažitka, sůl, pepř, muškátový oříšek
  • Připravenou směs dáme do vymazaných formiček a upečeme

Zeleninové hranolky 

Na zeleninové hranolky můžete použít petržel, červenou řepu, dýni, mrkev, celer, výtečné jsou i batáty – čím více zeleniny, tím lépe a baravnější talíř. Hranolky postříkám olejem a jemně osolím, nic nepokazíte ani kořením na pečené brambory. Hranolky připravuji buď v horkovzdušné fritéze nebo peču v klasické troubě, abych se vyhnula smažení.

Já si udělala ještě i okurkový salát. Můžete však pouze talíř obložit další zeleninou dle libosti.

Přeji dobré chutnání 

Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie. Nechte se inspirovat na mém Facebooku a Instagramu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.