Meruňkový cheesecake – zdravější verze

Spojení tvarohu a meruněk je úžasně osvěžující. Pochopitelně lze meruňky nahradit i jiným ovocem. Vynikající budou i jahody, borůvky, rybíz či maliny. Běžnou mouku v korpusu nahradila mouka mandlová a místo cukru jsem použila banány. Tvarohové těsto osladil Erytrithol a stejně tak i posypku, kterou jsem dělala z kokosového oleje a jemných bezlepkových vloček. Ale pěkně popořádku.

Ingredience na korpus

  • 2 vejce
  • 2 banány
  • 6 polévkových lžic mandlové mouky
  • 1/2 kávové lžičky jedlé sody nebo prášek do pečiva
  • Vznikne hustší, ale lité těsto

Tvarohové těsto

  • Vanička tvarohu
  • Malý jogurt
  • 1 velké vejce nebo 2 malé
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 polévkové lžíce Erytritholu

Posypka

  • 4 polévkové lžíce roztopeného kokosového oleje
  • 1 kávová lžička Erytritholu
  • Hrstku bezlepkových vloček

Postup 

  • Do pěny rozmixujeme vejce a banány, přidáme mandlovou mouku a prášek do pečiva
  • Těsto nalijeme do pekáčku s pečícím papírem (použila jsem velikost 23×23 cm)
  • Připravíme si tvarohové těsto smícháním všech uvedených ingrediencí a nalijeme na základní těsto (korpus)
  • Poklademe vypeckované meruňky nebo jiné ovoce
  • Nakonec posypeme drobenkou (tu lze vynechat)
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C / 45 minut ( každá trouba peče jinak, doba je tedy orientační)

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.