Tento koláč vznikl proto, že mě honila mlsna a potřebovala jsem navíc zužitkovat mrkev. Také jsem měla doma v zásobě dekorací na pečené věci roztomilé mrkvičky, tudíž bylo rozhodnuto. Většinu věcí kuchtím prostě tak, co mi přijde pod ruku, ale tentokrát jsem si recept napsala. Použila jsem:
- 3 kusy mrkve
- 1 banán
- 2 vejce
- 20 g kokosové mouky
- 40 g mletých semínek mix (lze nahradit i ořechy)
- Půl lžičky jedlé sody
Na krém jsem použila:
- 200 g smetanová Philadelphie
- 2 kávové lžičky Xylitolu (březový cukr)
- 50 g arašídového másla
Čokoláda na závěr + poznámky
- A na úplný závěr čokoládová poleva – ta není součástí krému, přijde úplně nahoru jako poslední
- Korpus jsem pekla v horkovzdušné fritéze 35 minut na 170 stupnů a posledních 10 minut jsem přikryla
- Krém vymíchal robot a natřela jsem ho na téměř vychladnutý korpus
- Celé jsem nechala v lednici ztuhnout a teprve poté polela čokoládovou polevou a ještě nechala v lednici ztuhnout
U tohoto typu koláče nečekjte nadýchaný korpus. Je spíš těžší, ale báječně měkký a vláčný, plný vlákniny. Také přirozeně sladký, o to se postará mrkev a banán, kokosová mouka dodá sušenkový nádech.
Komentáře