Pečená jablka s ovesnými vločkami a mandlovými lupínky

Jablka jsou dobrá, zdravá, skvělý zdroj vlákniny. Hodí se k přípravě různých jídel, ať už v teplé či studené kuchyni. Jestliže vás přepadne chuť na koláč, můžete místo něj zkusit pečená jablíčka s ovesnými vločkami a mandlovými lupínky. Bezvadně koláč nahradí. A protože se fantazii meze nekladou, lze přidat i zakysaná smetana, Skyr a sušenkové drobky. To už záleží na vás. Teď už však rovnou k receptu. 

Jablíčka nakrájejte na kostičky a smíchejte se skořicí a oblíbeným sladidlem. Tím mým je Xylitol nebo Erythritol, může však být kokosový cukr, třtinový cukr apod. Přidejte dále skořici, ovesné vločky, mandlové lupínky, zakápněte šťávou z citrónu a přidejte buď povolené máslo nebo kokosový olej a tuto směs vložte do pekáčku a upečte.

K hotové upečené jablíčkové směsi můžete přidat sušenkové drobečky nebo zakysanou smetanu. Je to skutečně dobrota a navíc připravená rychle.

Přeji dobré chutnání 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.