Těstoviny s tuňákem a zeleninou

Jedná se o rychle připravené jídlo, které se hodí jak na oběd, tak teplou večeři. I množství surovin je orientační, protože jde o velmi flexibilní pokrm. Stejně tak může člověk experimentovat s přidáním koření, bylinek, ale i různých druhů sýra. Tuňáka lze použít z konzervy nebo čerstvého, kterého si sami tepelně upravíte, pak se ale bude lišit doba přípravy.

Tuňák a těstoviny je kombinace, která nikdy nezklame. Toto jídlo oceníte především tehdy, když potřebujete mít rychle navařeno a doma v lednici už toho moc nezbývá. Výhodou je, že lze sníst jídlo i studené, formou těstovinového salátu. Samozřejmě teplé a čerstvě naservírované jídlo je vždy nejlepší. Dá se připravit na pánvičce, ale i zapékat.

Recept na těstoviny s tuňákem

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 25 minut
  • Doba celkem: 35 minut
  • Náročnost: snadné
  • Počet porcí: 4

Použité ingredience

  • 200 g tuňák v konzervě
  • 250 g těstovin
  • Menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Kukuřice
  • Libovolná zelenina
  • Rajčatové pesto nebo protlak
  • Bazalka
  • Parmezán na posyp
  • Olej
  • Sůl, pepř

Postup přípravy

  • Nejdříve si dáme uvařit těstoviny, aby byly včas připravené
  • Během doby vaření těstovin si orestujeme cibulku a na plátky nakrájený česnek na troše oleje a přidáme libovolnou zeleninu (já jsem použila rajčata a řapíkatý celer, kousek papriky) vmícháme i kukuřici
  • K zelenině přidáme tuňáka ve vlastní šťávě, přidáme i uvařené a scezené těstoviny a vmícháme trochu pesta nebo protlaku
  • Dochutíme solí a pepřem, přidáme bazalku
  • Celý obsah spolu ještě krátce prohříváme na pánvi
  • Servírujeme na talíř a posypeme parmezánem, podávat lze s různými klíčky, další zeleninou, salátem

Tip na upravení receptu

Místo rajčatového pesta lze použít bazalkové a přidat i špenát. Pro krémovou a jemnější chuť můžete k těstovinám přidat smetanový sýr. K těstovinám a tuňáku lze přidat i vajíčka, která celou hmotu více spojí. S tímto jídlem si lze vyhrát podle vlastní fantazie a chuťových preferencí.

Místo vaření na pánvi, můžete také zvolit zapékací misku a připravit jídlo v troubě, jako zapečené těstoviny s tuňákem. Celková doba přípravy se protáhne přibližně o 10 minut.

Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie. Nechte se inspirovat na mém Facebooku a Instagramu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.